Damart History

65 jaar innovatie op maat van uw stijl en uw comfort

1953

Oprichting

De broers Despature komen op het idee om opwarmend ondergoed te ontwerpen,
vertrekkende van een synthetische vezel, de chloorvezel, met eigenschappen die hem zeer goed bestand maken tegen koude en vocht. Na beslissende tests, uitgevoerd in het ziekenhuis van Nanterre op personen met reuma, lanceren ze Thermolactyl, tribo-elektrisch ondergoed.

Het is de geboorte van het eerste gezondheidstextiel !

1957

1ste DAMART boetiek in België

Het is in de Passage du Nord in Brussel dat de 1ste Damart-winkel van België het daglicht ziet. Of zo’n vier jaar na de lancering van Thermolactyl

1971

DAMART op TV "Koud, ik ? Nooit !"

De geboorte van de slagzin die onlosmakelijk verbonden is met het merk Damart : « Koud, ik ? Nooit ! »

Damart is een pionier in tv-reclame.

Het laat zijn medische imago achter zich en wordt breed bekend als doeltreff end middel tegen koude.

1981

Schoeninnovatie !

Damart breidt zijn innovatieveld uit tot schoeisel en stelt pumps op punt met luchtkussentjes die geïntegreerd zijn in de binnenzool en die bij elke stap zorgen voor een gevoel van welzijn en lichtheid.

2012

Kaap van 300 miljoen Thermolactyl-producten !

Damart bereikt de kaap van 300 miljoen Thermolactyl-producten verkocht sinds 1953. De unieke expertise van Damart op vlak van prêt-à-porter aangepast aan de lichaamsbouw leidt tot de creatie van het concept Perfect Fit, slimme kledij waarmee het silhouet kan worden gevormd en verfijnd op een doelgerichte en gepersonaliseerde manier. Het concept wordt toegepast op lingerie met de lijn Perfect Body.

2015

Opening nieuwe concept stores

Na Kuurne opent Damart een gloednieuwe concept store op de Louisalaan in Brussel. De moderne, verwelkomende en gezellige winkels zullen een voor een opduiken op de Belgische kaart.

2018

Sensitive, gekozen product van het jaar

Sinds de ontdekking van de technische vezel Thermolactyl in de jaren 1950, blijft Damart onderzoek voeren om zijn door iedereen geliefde lijn warme onderkledij te blijven perfectioneren en uitbreiden. De laatste nieuwe innovatie is Thermolactyl Sensitive. Het ultralichte jersey bevat miljoenen isolerende luchtbelletjes die de huid laten ademen en die bovendien de hydratatie behouden.

Flagship store in Dottenijs !

De relifting van de gebouwen in Dottenijs is gestart met de vernieuwing van de iconische winkel, en dat is nog maar een begin ! Het oogt alvast al heel aantrekkelijk. Onze talrijke klanten uit de streek hebben er lang naar uitgekeken. Het is een ruime, luchtige en uitnodigende winkel waarmee Damart zijn jarenlange vakkennis laat zien aan heel België. Een mooi visitekaartje voor het merk met het bliksempje!

Damart wordt 65 jaar !

Elke vrouw is uniek. Wij houden van alle vrouwen. We vieren graag elk van hen : durfal, elegant, curieus, vastberaden, geduldig,... Allemaal tegelijk, et alors ? Damart wordt 65 jaar... En viert ook alle vrouwen !

Wettelijke bepalingen & AGV   ©2018 DAMART

  • Facebook - White Circle
  • YouTube - Cercle blanc
Follow us !